

Vestibulo-okulaarinen refleksi (VOR) varmistaa automaattisesti, että näköhavainto pysyy tarkkana pään ollessa liikkeessä.
Kun olemme hormonaalisessa myrskyssä esimerkiksi teini-iässä, kuukautisten aikaan ja niitä ennen, menopaussissa, hormonilääkityksellä tai sairastamme hormonaalista sairautta (esim endometrioosi)… eli olimme oikeastaan missä tahansa vaiheessa naisen elämää, äänemme muuttuu hormoneiden muuttuessa. Mutta VOR-työ tuo sen takaisin linjaan.
Näin löydät matalan, neutraalin ja korkean kurkunpään asetuksen.
Aivohermoharjoituksien hyödyt näkee heti. Tässä harjoituksessa lisäämme kieleen voimaa ja liikkuvuutta, jonka myötä saamme liikkuvuutta koko kehon takaketjuun. Siitähän se laulajan keho tykkää, eikös vain? 😍🚀
Tän harjoituksen kanssa on tärkeää taas muistuttaa, että älä tee kipua kohti. Jos kielessä alkaa tuntua jomotuksia, jännitystä saati sitten kipua tai kramppaamista niin SOS - pidä tauko ja höllää reilusti otetta ja venytyksen intensiteettiä. Lisäohjeita videon alla.
Kun opettelet liikuttamaan kieltäsi kaikkien vokaalien kanssa ylös-alas, opit hyödyntämään kielen ja kurkunpään yhteyttä biisien sisällä.
I, E ja A vokaaleilla on jokaisella eri kielen korkeus/asento. Voit hyödyntää tätä tietoa biiseissä joita laulat. Lue tarkempi kuvaus videon alta.
Kurkunpään ja kielen yhteys, sekä keinoja niiden asemoinnin tiedostamiseen ja muuttamiseen.
Äänen voi jakaa halutessaan myös kahteen eri rekisteriin. Tämä tekee laulamisesta simppelimpää, kun ei tarvitse ajatella niin montaa eri vaihdetta samalla kun laulaa. Joillekin tämä on paljon kivempi tapa ymmärtää äänen toimintaa. Kivoja treenejä!
Viiden vaihteen tekniikan purkamista, vaihteiden välillä jumppaamista ja sen myötä yhtenäisemmäksi ääneksi sulautumista. Kivoja treenejä!
Vinkkejä ohuesta massasta paksuntamiseen kertosäkeistön porrasmaisessa melodiassa. Kiitos hyvästä kysymyksestä Susanna!
Ensimmäisen luennon aiheina terminologia ja äänihuulimekanismit. Lopussa myös tasapainohermoharjoitus.